Selecteer een pagina

Mijn diensten

Onderwijs heeft altijd mijn interesse gehad. Na het afronden van de pabo heb ik jarenlang als leerkracht in de bovenbouw van het primair onderwijs gewerkt. Later heb ik de studie pedagogiek opgepakt en ben ik me naast het lesgeven gaan richten op het intern begeleiden. Hoewel samenwerking met en aansluiting bij processen in de onderbouw essentieel is, heb ik me met name gericht op ontwikkelingen in de bovenbouw.

Het initiëren en realiseren van vernieuwingen in de school heeft mijn passie, evenals het monitoren van processen als handelingsgericht- en opbrengstgericht werken. Met oog voor de talenten van de ander begeleid en coach ik leerkrachten bij het vormgeven van passend onderwijs.

In het voortgezet speciaal onderwijs deed ik ervaring op als coördinator onderwijs. Ik ontwerp onderwijsprogramma’s zoals plusklassen voor getalenteerde leerlingen en ben een positief-kritische sparringpartner van de directie.

Kortom, ik word enthousiast van groei.

VDBO_ICO_veer.pngTalentbegeleiding

Als talentbegeleider bied ik hulp aan zowel de school als het kind. Ik adviseer in de manier waarop getalenteerde leerlingen het beste tot hun recht komen. Denk hierbij aan het ontwikkelen van passende onderwijsprogramma’s voor deze doelgroep. Een onderdeel hiervan is het aanleren van verschillende vaardigheden die nodig zijn om verder te kunnen groeien.

VDBO_ICO_veer.pngOnderwijscoach

Vanuit een goede basis is optimalisatie en groei mogelijk. Vanuit deze filosofie wil ik kinderen, leerkrachten, ouders en scholen begeleiden. Als onderwijscoach heb ik veel mogelijkheden. Ik bied individuele coaching aan, gericht op het kind of de leerkracht.

VDBO_ICO_veer.pngTraining ‘Ik leer leren’ 

Kinderen leren bij deze training hoe ze moeten leren

Hoe leer je eigenlijk? Hoe plan je je huiswerk in? Hoe concentreer je je tijdens het maken van je huiswerk? En hoe blijf je gemotiveerd?

De training Ik Leer Leren is een speciaal ontwikkeld programma dat kinderen slimme handvatten biedt voor makkelijker en efficiënter leren. Kinderen leren welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. De training is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar tot en met jongeren op het voortgezet onderwijs.

De training wordt gegeven in groepjes van 3 tot 6 kinderen en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Deze training kan ook individueel aangeboden worden.

Het programma:

Les 1: Wat is leren? En welke leerstijl past er bij jou?
Les 2: Positieve gedachten geven je meer zelfvertrouwen en motivatie om te leren? (groeimindset)
Les 3: Plannen en organiseren.
Les 4: Concentreren: hoe komt het dat het soms niet lukt?
Les 5: Hoe onthoud je de lesstof op een manier die past bij jouw leerstijl?

 

Na de herfstvakantie start er weer een training voor kinderen in groep 7 en 8. Wilt u uw kind aanmelden voor de training? Of wilt u uw kind aanmelden voor een volgende training? Neem dan contact op via het contactformulier.

 

Voor meer informatie over de diensten die Marieke biedt, kunt u contact met haar opnemen.